etusivu ajankohtaista kuvagalleria foorumi Laverda ralli linkit Laverda logoja nostalgian nälkään yhteystiedot facebook youtube instagram kirjaudu jäsensivuille

Scuderia Laverda Finlandia menossa mukana:

Gruppo Reumatismo, Salo

Gruppo reumatismo on kuuden italialaispyöriä ja/tai rata-ajoa harrastavan salolaisen seniorinuoren ryhmä. Vertaisryhmään kuulumista helpottaa vuosikymmeniä jatkunut riippuvuus moottoripyöristä ja vakavammissa tapauksissa italialaisista sellaisista. Kroonisena tämä taipumus ilmenee Eskolinin Markun, Laaksosen Leevin, Suvitien Jarin, Vahteran Matin ja Yliräisäsen Reijon kohdalla. Lievempi (?) on sitten tämä sinänsä erittäin surullinen tapaus eli Bergrothin Hannu, mies jonka sukissa, pyyhkeessä ja jopa kalsareissa lukee BMW.

Touhu Classic Racingin parissa alkoi 2003 jolloin Jari hankki Guzzin 350 pikkulohkon ja ajeli ratapäiviä ja näytösajoja ja sitten Leevi osti 250 Aermacchin.

2004 Jari osallistui sarjaan 500 Guzzilla ja oli luokan kolmonen. Markku teki Guzzin 750 S:stä näytösajokilpurin ja nyt meitä oli jo sitten kolme kiertämässä asfalttia. Tänä vuonna otettiin sitten tuo Gruppo reumatismo nimi hiljaksiin käyttöön.

2005 Jari hommasi Spinnin Wheelistä siellä 10-vuotta kaadon jäljiltä maanneen Laverda 500 Formulan ja ajeli kisat edelleen Guzzilla, nyt kakkoseksi. Matti koki valaistuksen ja osti Guzzin. Näytösajoja kierreltiin porukalla.

2006 Jari ajoi cuppia vuorotellen Guzzilla ja Laverdalla nyt kolmanneksi ja joutui lopettamaan kilpailemisen. Leevi hommasi Ducati Pantahin ja laittoi työn alle. Näytösajoja kierreltiin edelleen kolmen porukalla.

2007 Markku osti myös Ducati Pantahin ja alkoi rakentaa sitä. Reijolle tuli Guzzin lemppari ja Matille Laverda 750. Näytösajoja edelleen kolmen porukalla.

2008 Reijo osti Markulta Laverda 750:n ja sen rakentaminen alkoi. Leevi ajoi kisaa Pantahilla ja oli luokan kakkonen. Markun Pantah valmistui myös. Näytösajoja kierreltiin kolmen porukalla.

2009 Hannu hommasi ratapyöräkseen tietty BMW:n (vain kahden vuoden aivopesun jälkeen) ja ehti saamaan sen valmiiksi syksyn viimeiseen kisaan. Leevi oli cupin vitonen. Näytösajoissa meitä oli nyt jo jossain viisi kun Reijon Laverdakin valmistui.

2010 Leevi oli cup kolmonen ja Hannu vitonen. Näytösajoissa piti olla jo välillä kaksi telttaa rinnakkain kun pyöriä oli mukana 6-7.

2011 Hannu ajoi cuppia ja oli vitonen. Leevi ja Markku ajoivat sivarilla Gruppon nimissä Kalen juhlamantsassa. He ovat ajaneet sivarilla aikanaan myös Päijänneajon. Näytösajoissa kierreltiin edelleen ahkerasti.

2012 Leevi ja Hannu ajoivat taas molemmat cuppia. Molemmilla teknisiä ongelmia ja Leevi seitsemäs ja Hannu kahdeksas.

2012 Laverda-ralli järjestettiin Gruppon toimesta toukokuussa Kruusilassa Ystävyyden majatalossa ja sinne vietiin jälkikäteen Laverdan perässä maitokärryllä uusi kiuas ja 40 kg kiviä! Sauna testattiin marraskuussa avantouinnin yhteydessä ja havaittiin nyt hyväksi. Kiukaaseen tehtiin muuten hitsillä Gruppo reumatismo - brodeeraus.

2013 Leevi ja Hannu B ajoivat cuppia. Menestystä oli sillä Leevi oli luokan ykkönen ja Hannu kakkonen. Markku rakensi Laverda 750 S kisareplicaa. Näytösajoja ja ratapäiviä kierreltiin vaihtelevalla porukalla ja Linköpingissä käytiin katsomassa kisat. Pikkujouluissamme herkistyimme ja hangaround jäseniksi otettiin Seinäjoen Ducati-isäpoikakerho Markku ja Hannu Saari ja melkein yhtä pohjoisesta Somerolta Harri "Synkkä" Tamminen jolla on nykyään Ducati 750 Sportin lisäksi Markun vanha Pantah Club Racer.

2014 Suunnitelmissa on jälleen mennä Horiceen Tsekkeihin kisoja katsoon jollain kokoonpanolla. Leevi ja Hannu B sekä Hannu S aikovat ajaa cuppia. Puhetta oli myös Mo I Ranan kisaan menosta.... (promillevaraus). Laverda-ralli järjestetään taas Ystävyyden majatalossa . Markun kisareplican rakentaminen jatkuu.

Kisoissa ja näytösajoissa nähdään.

Gruppo Reumatismon puolesta Jari " ei talvikunnossapitoa" Suvitie


copyright © 2019 Scuderia Laverda Finlandia